СВЕТИ САВА У ДЕРВЕНТИ КОД МИЛИЋА

Категорија: Новости

Празнична радост верника у Дервенти код Милића почела је литургијским сабрањем у храму Свете Тројице. Началствовао је јереј Душко Глигић, а саслуживао је протојереј-ставрофор Миле Шалипуревић, пензионисани парох. После литургије је одржан светосавски рецитал у коме је узело учешћа педесеторо деце школског и предшколског узраста након чега су им подељени пригодни пакетићи.
У Копривну, у храму Светих апостола Петра и Павла такође после завршене службе деци су након рецитација подељени пакетићи. Након одржане службе преломљен је славски колач и изабран је кум за наредну годину. Честитајући празник свих нас широм васељене сви смо позвани на пут Светог Саве који је све оставио, сваку част и овоземаљску славу, ишао јеванђељским стопама и одредио наш прошли, садашњи и будући живот.
У подне, у средњој школи Милутин Миланковић у Милићима славски колач је преломио протојереј-ставрофор Љубиша Вујичић, јереј Душко Глигић и пензионисани парох протојереј-ставрофор Миле Шалипуревић. Честитајући школску славу професорима и ђацима пожелели им успеха у праћењу наставе и изобиљне Божје благослове  поруком да наставе да следе пут који је трасирао највећи српски просветитељ Свети Сава, који је живот на двору заменио мисијом просвећења себе и нашег народа.


јереј Душко Глигић

 

Monday the 24th. Affiliate Marketing.