Васкршњи празници на парохији милићкој

Категорија: Новости

Овогодишње, васкршње свечаности на парохији милићкој, у организацији свештеника парохије милићке протојереја-страврофора Љубише Вујичића и црквеног одбора, обогађене су додатним дешавањима.

Поред већ традиционалних такмичења: у најљепше нашараном Васкршњем јајету, најјачем Васкршњем јајету, ношењу Васкршњег јајета у кашици и такмичење у најљепше нашараном крсном хљебу, ове године је поводом Васкршњих празника организован и турнир у малом фудбалу и такмичење у навлачењу конопца. Покровитељи васкршњег програма били су: општина Милићи, Компанија „Боксит“ а.д. Милићи и „Дрина осигурање“ Милићи. Сва такмичења, изузев турнира који је трајао више дана, одржана су на празник Васкрсења Христовога у порти храма Св. оца Николаја и спорском игралишту поред храма.  На турниру у малом фубалу учествовало је десет екипа, а побједник је екика „Јокс“. Друго мјесто припало је екипи „Спортска дворана“, а треће екипи „Вукшић Поље“. Екипа која је представљала Ц. О. Милићи освојила је четврто мјесто. За најбољег играча проглашен је Боро Шарац („Ц.О. Милићи“), док је најбољи стрелац био Ратко Ђурић („Јокс“). У такмичењу у навлачењу конопца учествовало је шест екипа. Прво мјесто освојила је екипа „Црквени мост“, друго „Ц.О. Милићи“, а треће мјесто екипа „Вукшић Поље“. У такмичењу за најљепше нашарано Васкршње јаје прво мјесто освојила је Анђела Трифуновић, друго Бранислав Милановић, а треће Нина Ивановић. У такмичењу за најјаче јаје прво мјесто освојио је Никола Маринковић, друго Филип Продановић, а треће Мишо Станковић. Најбржи у ношењу Васкршњег јајета у кашици био је Никола Маринковић, друго мјесто освојила је Катарина Станковић, трећа је била Сара Бачић. У такмичењу за најљепше нашарани крсни хљеб побиједила је Даница Ковачевић, друго мјесто освојила је Слађана Вујичић, а треће Данијела Милановић. Побједницима такмичења уручени су пехари и медаље.
ХРИСТОС ВАСКРСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Васкршњи празници на парохији милићкој храм Св. Јоакима и Ане Вукшић Поље

Већ традиционално, свештеник Парохије милићке протојереј-страврофор Љубиша Вујичић организовао је такмичење у најљепше нашараном Васкршњем јајету, најјачем Васкршњем јајету и ношење Васкршњег јајета у кашици. На празник Васкрсења Христовога у порти храма Св. Јоакима и Ане одржана су ова такмичења. У такмичењу за најљепше нашарано Васкршње јаје побједила је Андријана Лукић, друго мјесто освојила  је Ана Новаковић, а треће Милан Станишић. У такмичењу за најјаче јаје побиједила је Катарина  Илић, друго мјесто освојио је Ранко Илић а треће Зоран Дошић. У ношењу Васкршњег јајета у кашици побиједила је Ана Новаковић, друго мјесто освојио је Срђан Станишић, а треће Миленко Илић. Ове године одржано је и такмичење у навлачењу конопца. Екипа „Миња“ освојила је прво мјесто, „Станишићи“ друго, а треће мјесто освојила је екипа „Ненад“.
ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

протојереј-ставрофор Љубиша Вујичић

 

Monday the 24th. Affiliate Marketing.